AKTIV PÅ NES & HELGØYA

INFOTEKET -lokal turistinfo & salg av lokale smaker og varer

Infoteket, i Tingnes kulturhus, er en lokal turistinfo med fokus på Nes & Helgøya. Du kan leie sykler eller kajakk og kjøpe lokale smaker eller gaver.

GAPAHUKEN & KLATREJUNGLE

Gapahuken er omringet av vakker skog med gamle skogsveier og historiske steder fra tidlige tider og er et flott utgangspunkt for turer på Helgøya. Vi har en artig Zipline og Klatrejungel for barn i alle aldre, og en vakker natursti med forskjellige type oppgaver. 

HELGØYA KLATREPARK

«Luftige opplevelser for alle» fra 3 – 100 år. Vi arrangerer klatring for firmaer, lag og foreninger, skoler, vennegjenger, idrettslag – både på dag- og på kveldstid. 

KAJAKK UTLEIE I TINGNES

Å paddle på Mjøsa er en fantastisk opplevelse! Prøv selv!
Infoteket i Tingnes har 5 kajakker på Tingnes Brygge til utleie. Du kan leie for 1 time om gangen eller for en hel dag. Prisen er kr 150,- per time + kr 50,- for hver påfølgende time til en maks på kr 450,- for hele dagen. Flytevest går inn i leie.

 KULTURKALENDEREN for Nes & Helgøya

Det er mye som skjer blant lag og foreninger på Nes & Helgøya. Kulturkalenderen gir deg en oversikt over hva som foregår.

 

HILSTAD ØVRE - Turstier i vakker kulturlandskap

Parkerer du bil eller sykkel ved Hilstad øvre på Nes finner du flere velholdte turstier som er åpne for alle. Stiene fører gjennom åkrer og skog og ved flere anledninger får du et fenomenalt utsikt over Mjøsaen.

SYKKELUTLEIE PÅ NES & HELGØYA

Det flotte kulturlandskapet er som skapt for sykkelturer. Kart over området får du kjøpt på Infoteket i Tingnes. Her er det også mulig å leie sykler for kr 125,- /sykkel/dag (fra 15. mai).

 

Eikstoppen - en flott topptur

Fra parkeringsplassen ved den gamle skolen midt på Helgøya fører en traktorvei og sti deg på ca 30 min videre til Eegstoppen. Fra toppen følger du stien øst-over over Eiksberget til en fin utsiktpunkt. Flott familietur. Og kanskje finner du fossiler underveis?

 

Tingnes Badestrand

Midt i Tingnes, like i nærheten av Tingnes Spiseri, ligger badestranda. Åpen for alle! Badestranda har lekeplass for de minste, 2 volleyballbaner, stupetårn og plass til mange.

 

Badestrand ved Skurven (Helgøya)

Skurven er ideelt for småbarnsfamilier. Mye plass til å sparke fotball, spille badminton osv, fint badevann, skygge fra et lite skog på varme dager, benker og bord og vakkert utsikt over fjorden til Tingnes.

 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr