Activities - Nes & Helgøya

INFOTEKET -Local Tourist Information and Sale of Local Wares

We provide good advice and up-to-date information on what is worth seeing and doing on and around lake Mjøsa. You will find recommended routes, maps and brochures, as well as bicycles and kayaks for hire. 

GAPAHUKEN & KLATREJUNGLE

Gapahuken er omringet av vakker skog med gamle skogsveier og historiske steder fra tidlige tider og er et flott utgangspunkt for turer på Helgøya. Vi har en artig Zipline og Klatrejungel for barn i alle aldre, og en vakker natursti med forskjellige type oppgaver. 

HELGØYA KLATREPARK

«Luftige opplevelser for alle» fra 3 – 100 år. Vi arrangerer klatring for firmaer, lag og foreninger, skoler, vennegjenger, idrettslag – både på dag- og på kveldstid. 

KULTURKALENDEREN for Nes & Helgøya

Det er mye som skjer blant lag og foreninger på Nes & Helgøya. Kulturkalenderen gir deg en oversikt over hva som foregår.

KAJAKK UTLEIE I TINGNES

Å paddle på Mjøsa er en fantastisk opplevelse! Prøv selv!
Infoteket i Tingnes har 5 kajakker på Tingnes Brygge til utleie. Du kan leie for 1 time om gangen eller for en hel dag. Prisen er kr 150,- per time + kr 50,- for hver påfølgende time til en maks på kr 450,- for hele dagen. Flytevest går inn i leie.

TRILL RUNDT – sykkelturer for ALLE sansene!

Skal du være sikkelig påkoblet opplevelsene Midt i Mjøsa tilbyr, er sykkel den beste måten å oppleve dem på.

Trill Rundt tilbyr guidede turer for grupper igjennom hele sommeren. Vi tilbyr SLOWBIKING i ordets rette forstand; saktesykling med alle sanser innkoblet. På alle våre turer inngår guiding, sykkel, hjelmer, mat og drikke. 

HILSTAD ØVRE - Turstier i vakker kulturlandskap

Parkerer du bil eller sykkel ved Hilstad øvre på Nes finner du flere velholdte turstier som er åpne for alle. Stiene fører gjennom åkrer og skog og ved flere anledninger får du et fenomenalt utsikt over Mjøsaen.

GRANDE - sommerhotell

Velkommen til treningssenteret på Grande, øverst i bakken over Tingnes kirke. Vi har en stor og velutstyrt treningssal med moderne apparater. I tillegg er det en variert timeplan for gruppetrening med instruktør hver dag i spinningsal, gymsal, varmvannsbasseng eller ved styrkeapparatene. Alle over 16 år kan tegne avtale.

SYKKELUTLEIE PÅ NES & HELGØYA

Det flotte kulturlandskapet er som skapt for sykkelturer. Kart over området får du kjøpt på Infoteket i Tingnes. Her er det også mulig å leie sykler for kr 125,- /sykkel/dag (fra 15. mai).

 

Eikstoppen - en flott topptur

Fra parkeringsplassen ved den gamle skolen midt på Helgøya fører en traktorvei og sti deg på ca 30 min videre til Eegstoppen. Fra toppen følger du stien øst-over over Eiksberget til en fin utsiktpunkt. Flott familietur. Og kanskje finner du fossiler underveis?

 

Tingnes Badestrand

Midt i Tingnes, like i nærheten av Tingnes Spiseri, ligger badestranda. Åpen for alle! Badestranda har lekeplass for de minste, 2 volleyballbaner, stupetårn og plass til mange.

 

Badestrand ved Skurven (Helgøya)

Skurven er ideelt for småbarnsfamilier. Mye plass til å sparke fotball, spille badminton osv, fint badevann, skygge fra et lite skog på varme dager, benker og bord og vakkert utsikt over fjorden til Tingnes.

 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr