Sveinhaug gård & historisk pensjonat 

På Sveinhaug kan du sove på Bjørnstjerne Bjørnsons rom; et av husets vakre 1800- talls interiører. Dagens eier er kunsthistoriker og har gjenskapt den opprinnelige lystgårdens praktfulle fargesetting med sjablongdekor, marmorering og ådring, og mottatt nasjonale priser og utmerkelser for dét, for fomidlingen, og også for den gode maten. Her serveres treretters middag laget fra bunnen med utgangspunkt i gårdens egne økologiske råvarer. Stuene brukes også til møter og kurs, selskap og åpne arrangement, og vi tar imot grupper til omvisning og fortelling, gjerne kombinert med servering ute eller inne.

Godværskafeen på Sveinhaug har hagens beste sol- og utsiktsplass, tett inntil vår store, økologiske kjøkkenhage. Egne grønnsaker, frukt og bær spiller hovedrollen i dagens meny gjennom hele sesongen. Her er også alltid vegetar- og veganretter på menyen. Når det ikke er godvær, kan du få kafémenyen i Hagehuset.

Hagehuset på Sveinhaug har samme åpningstid som Godværskafeen, og er en hagebutikk med hjerte for de økologiske og de historiske hagene. Her selges historiske planter og hagemøbler, økologiske driftsmidler, klassisk håndverktøy og stilig utstyr til gartneren, økologiske og lokalproduserte matvarer.

I kjøkkenhagen er det smådyr å hilse på, spill og hageleker.

Hagehistorisk marked arrangerer den første helgen i september hvert år. Mer enn tretti utstillere og flere tusen besøkende kommer til landets vakreste og mest interessante hagemarked.

Sveinhaug gård og historisk pensjonat har en mer enn tusenårig historie og tilhører sentrum i det gamle Ringsaker. Sveinhaugen, den monumentale gravhaugen fra 600-tallet, er en av landets mest kjente storhauger. Eier og kunsthistoriker Ingeborg har tilbakeført hovedbygningen til opprinnelig 1800-talls interiører og har mottatt flere nasjonale priser og utmerkelser for dét, og også for formidlingen og den gode maten. Omvisning og fortelling for grupper, gjerne kombinert med servering, enten inne i stuene eller ute i Godværskafeen. 

 

Sveinhaug ligger ved Ringsaker kirke, i perfekt sykkelavstand gjennom mykt åkerlandskap nordover fra Nes og Helgøya. Gården har en mer enn tusenårig historie og tilhører sentrum i gamle Ringsaker. Navnet er etter Sveinhaugen; den monumentale gravhaugen, - en av landets mest kjente storhauger. Både Pilegrimsleden og Alf Prøysens Præstvegen går forbi eiendommen, likeså sykkelruta Mjøstråkk. Det er kort vei til offentlig strand og båthavn.


 

 

www.sveinhauggard.no

www.facebook.com/sveinhauggard

 

 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr