HageTUR
Transport: bil, sykkel
Tid:

ca 4,5 timer (bil), hel dag (sykkel)

Veg: Asfalt veg, lett kupert terreng. Noe bratt oppoverbakken hvis man tar turen i omvendt rekkefølge.

Denne turen kan du begynne med en besøk til HOVELSRUD gård. Hovelsrud gård har en vakker, historisk formalhage fra 1840 som er under restaurering og tilbakeføring. I hagen kan du vandre på grusganger mellom bærhekker og frukttrær, det er lysthus og fontener, alt restaurert etter antikvariske prinsipper, og med Mjøsa blinkende i bakgrunnen. Vi tar i mot grupper til omvisning. Åpent en del søndager i sommerhalvåret, se nettsiden for informasjon om åpningstider.

Skafferiet på Hovinsholmener like i nærheten. Fra Hovelsrud dit er en behagelig og vakker gåtur med utsikt over Mjøsa mot Eidsvoll. På Skafferiet finner du tradisjoner og nostalgi i harmoniske omgivelser. Det er en trivelig landlivsbutikk og kafe med raus hjemmebakst laget av sesongens råvarer fra egen gård eller omegn, nytraktet kaffe og godt forfriskende drikke.

Fra Skafferiet er det nesten 30 km til Sveinhaug gård og Historisk Pensjonat. Gården har en mer enn tusenårig historie. Grupper tilbys en ca 40 min. vandring i hageanlegget, og fortellinger om gårdens og hagens historie. En slik vandring kan gjerne kombineres med besøk i Hagehuset og Godværskafeen på Sveinhaug.

 

Ønsker du å se mer av Nes & Helgøya neste dag, kan du overnatte på en av overnattingsstedene. Se overnatting.


 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr