NaTUR
Transport: bil, sykkel
Tid:

ca 4 timer (bil), hel dag (sykkel)

Veg: Grusvei/asfalt, kupert terreng

NaTURen kan du begynne ved Hilstad Øvre på Nes. Rundt denne vakre gamle gården ligger et nettverk av gamle stier og veger, ryddet og vedlikeholdt. Ved flere anledning leder veien forbi et utsiktspunkt hvor man har et fantastisk utsikt over Mjøsa. 

Fra parkeringsplassen ved Hilstad Øvre er det en par minutters gåtur til Gårdsbutikken hos Braastad. Hos Braastad (åpen på lørdager) finner du et utvalg av lokal produserte produkter og råvarer, inkl honning fra Helgøya Bie, solbærsaft fra Mølstad gård, og Braastads egen nydelige eplejuice.

 

Til Tingnes Spiseri er det ca 6,5 km derfra. Med et fantasktisk utsikt mot Helgøya og Mjøsa kan du nyte en spennende og allsidig a la carte-meny. Du blir servert mat laget av råvarer fra lokalmiljøet. Tingnes spiseri er åpent tirsdag til søndag i sommersesongen (torsdag til søndag de øvrige månedener).

Ta turen videre over brua til Helgøya for en flott ettermiddagstur. Fra den gamle skolen midt på øya er det en kort men bratt tur til Eiksberget og Eikstoppen. Her kan du lære mer om de geologiske formasjoner som gjør Eiksberget til et unikt naturområde. Kanskje finner du noen fossiler underveis? Alternativ kan man bruke ettermiddagen til å slappe av på badestranda ved Skurven på Helgøya eller på Tingnes badestrand.....

 

Ønsker du å se mer av Nes & Helgøya neste dag, kan velge mellom en av overnattingsstedene. Se overnatting.


 

Design: M8Design - Utvikling: Scootr