SEVERDIGHETER 

INFOTEKET -lokal turistinfo & salg av lokale smaker og varer

Infoteket, i Tingnes kulturhus, er en lokal turistinfo med fokus på Nes & Helgøya.
Du kan leie sykler eller kajakk og kjøpe lokale smaker eller gaver.

 

HOVELSRUD gård - historisk hage

Hovelsrud har en vakker, historisk formalhage fra 1840 som er under restaurering og tilbakeføring. Åpent på søndager kl 12-15 i sommerhalvåret, se nettsiden for informasjon om åpningstider.

 

GAPAHUKEN - i Raknerudskogen på Helgøya

Ved Gapahuken i Raknerudskogen har vi en artig Zipline og Klatrejungel for barn i alle aldre og en vakker natursti med forskjellige type oppgaver. Gapahuken er også omringet av gamle skogsveier og historiske steder fra tidlige tider på Helgøya. Det er også muligheter for guidede turer med spennende opplevelser til Eikstoppen og Huldrehølet.

VELKOMMEN TIL GARDS! - hver dag en åpen gård

Du er 'Velkommen til gards' fra mandag 14. juli til og med søndag 3. august. Hver dag en åpen gård! Bare møtt opp til riktig tid og bli med på gårdsvandring, prøvesmaking, rusletur og mer! Du hører om gårdens historie, om det som kjennetegner gården og om dagens drift.

BALDISHOL - historisk omvisning

Baldisholteppet, Norges mest kjente billedvev ble funnet her på garden. På sommerstid kan vi tilby omvisning og kort historikk rundt Baldisholteppet og kirken. Ring for nærmere avtale.

SVEINHAUG gård – Historisk pensjonat og hage

Gården har en mer enn tusenårig historie. Grupper tilbys en ca 40 min. vandring i hageanlegget, og fortellinger om gårdens og hagens historie. En slik vandring kan gjerne kombineres med besøk i Hagehuset og Godværskafeen på Sveinhaug.

INFOTEKET - organiserer Guidet tur i veteranbuss

Hver søndag fra 15. juni organiserer Infoteket en guidet tur i bygda's veteranbuss. Turmålene kan ha ulike temaer som; Helgøya Rundt tur, Smaken av Nes & Helgøya eller Kirketur. Billettene kjøpes i Infoteket.

 

KALKOVNER på Helgøya

Bergevika er en idyllisk naturhavn med småbåter og badeplass. Området er fredet pga fossilt korallrev, og her finnes kalkfuruskog og verdifull vegetasjon. Her finner du store kalkovnene fra siste halvdel av 1800-tallet helt intakte. For å utvinne kalken ble fjellet ovenfor sprengt ut og fraktet på skinneganger ned til ovnene. Egne kalkbåter fraktet kalken til bryggene rundt hele Mjøsa. På infotavlen somer satt opp kan du lese mer.

NES KIRKE

På Tingnes finner vi også en av Ringsakers to middelalderkirker, nemlig Nes kirke. Den har blitt restaurert to ganger, i 1700 og i 1962. Kirken er laget i engelsk-gotisk stil, og har jernbeslått sakristiport med innskriftbånd og ring på hoveddøren fra middelalderen. ÅPEN KIRKE i Nes kirke alle dager unntatt mandager i hele sommeren. 

RINGSAKER KIRKE

Ringsaker kirke ble oppført før 1150, og viet til St. Olav. Kirkens største klenodie er alterskapet fra 1500-tallet, men også den vakre døpefonten og prekestolen fra 1707 er verd et besøk. Sannsynligvis var den første kirken bygd i tre, den senere steinbasilikaen ble antagelig reist mot midten av det 12. århundre, og er dermed en av våre eldste og vakreste kirkebygninger. Kirken er åpen for besøk: 18. juni – 14. august, ma-søn kl 10-18

 

 

 
 ØVRIGE SEVERDIGHETER I OMRÅDE.
Rundt omkring Nes & Helgøya finnes det mange andre severdigheter og musea. Se www.hamarregionen.no for mer info.

Design: M8Design - Utvikling: Scootr