top of page

BRAASTAD EPLER

På gården Aske nordre har vi tatt vare på tradisjonene, og startet med egen eplemostproduksjon. Gården har egen gårdsbutikk i låven. Her får du kjøpt Frukt, grønnsaker og poteter i sesong i tillegg til våre foredlede produkter fra Epler og Plommer. Vi selger også varer fra andre småskalaprodusenter i området.

Les mer på www.braastadepler.no

 

Turid og Knut Braastad

Retterstadvegen 265

2353 Stavsjø

Tlf. 97687665

e-post: knut@braastadepler.no

  • Black Facebook Icon

Fruktdyrking har lange tradisjoner på Nes og Helgøya. På 50 tallet var dette en stor del av verdiskapingen på bygda, men i dag er det kun få fruktprodusenter igjen. På gården Aske nordre har vi tatt vare på disse tradisjonene og beholdt og videreutviklet Frukt-produksjonen. Vi har nå en frukthage som består av eple- og plommetre i forskjellige alder. I 2006 startet vi opp med egen foredling av frukten, og i dag produserer vi egen Eplemost, Eplesider, Eplemos, Plommejuice og plommesyltetøy. Dette selges i egen gårdsbutikk samt til lokale utsalg og spisesteder.

 

I gårdsbutikken selger vi også egg fra egne frittgående høner i tillegg til produkter fra andre lokale leverandører. Åpningstidene er hver lørdag kl 11.00 – 16.00 fra mars og ut året. Fra medio september har vi også åpent på torsdager til samme tider.

 

Vi utfører også leieproduksjon av Eplemost for privatpersoner som ønsker å benytte epler fra egen hage til Most, og alle får tilbake Mosten fra sine egne epler.

 

Gården ligger sydvendt 2,5 km fra Stavsjø, med flott utsikt mot Mjøsa og «totenlandet».

I tillegg til Epler og Plommer produserer vi egg fra 7500 frittgående høner samt litt korn.

Vi tar også imot små grupper for omvisning i produksjonsanlegget og gårdsbutikken.

bottom of page