På gården Aske nordre har vi tatt vare på tradisjonene, og startet med egen eplemostproduksjon. Gården har egen gårdsbutikk i låven. Her får du kjøpt Frukt, grønnsaker og poteter i sesong i tillegg til våre foredlede produkter fra Epler og Plommer. Vi selger også varer fra andre småskalaprodusenter i området.

Fruktdyrking har lange tradisjoner på Nes og Helgøya. På 50 tallet var dette en stor del av verdiskapingen på bygda, men i dag er det kun få fruktprodusenter igjen. På gården Aske nordre har vi tatt vare på disse tradisjonene og beholdt og videreutviklet Frukt produksjonen. Vi har nå en frukthage som består av eple- og plommetre i forskjellige alder. I 2006 startet vi opp med egen foredling av frukten, og i dag produserer vi egen Eplemost, Eplesider, Eplemos, Plommejuice og plommesyltetøy. Dette selges i egen gårdsbutikk samt til lokale utsalg og spisesteder.

I gårdsbutikken selger vi også egg fra egne frittgående høner i tillegg til produkter fra andre lokale leverandører. Åpningstidene er hver lørdag kl 11.00 – 16.00 fra mars og ut året. Fra medio september har vi også åpent på torsdager til samme tider.

Vi utfører også leieproduksjon av Eplemost for privatpersoner som ønsker å benytte epler fra egen hage til Most, og alle får tilbake Mosten fra sine egne epler.

Gården ligger sydvendt 2,5 km fra Stavsjø, med flott utsikt mot Mjøsa og «totenlandet».

I tillegg til Epler og Plommer produserer vi egg fra 7500 frittgående høner samt litt korn.

Vi tar også imot små grupper for omvisning i produksjonsanlegget og gårdsbutikken.

Les mer på www.braastadepler.no

Kontakt

Turid og Knut Braastad

Retterstadvegen 265

2353 Stavsjø

Tlf. 97687665

e-post: knut@braastadepler.no