Nes og Helgøya er kjent for en rik og variert blomsterflora, med mellom 600 og 700 forskjellige arter. Dette er et fantastisk utgangspunkt for å drive birøkt i området.

Med opptil 50 bikuber produserer vi bra med ulike typer honning, både til salg og eget bruk. I tillegg driver vi avslarbeid med produksjon av dronninger og testdronninger fra Norges Birøkterlag. Parrestasjon finnes på Åsbakken på Helgøya som også er avlssone for Karnika-bien.​

Produktene våre:

Sommerhonning, som består hovedsakelig av nektar fra selje, fruktblomst, bringebærblomst, løvetann, kløver og korsblomster. Dette er en lys, mild honning. Enkelte år når været tillater det kan vi få andre sortshonninger, som lindhonning

Lynghonning, hvor biene kjøres til Rendalsfjellet for å samle nektar fra på Røsslyngen. Den er rik på antioksidanter, samt noe riboflor som er virksomt mot forkjølelse. Lynghonningen har sterkere smak enn sommerhonning. Den er ikke så fast som sommerhonning og mørkere i fargen.

Halsgodt, honning som er tilsatt eteriske oljer av timian, anis og peppermynte. En liten teskje av dette lindrer godt ved forkjølelse.

Leppepomade laget av kokosolje, bivoks, mandelolje og en dråpe eukalyptusolje.

Utsalgssteder:

Matfatet i Brumuddal, Infoteket i Tingnes og hos Braastads gårdsutsalg. I tillegg selger vi gjerne fra salgsboden hjemme. Kontakt oss for nærmere avtale, eller ta turen innom.

Guidede turer for grupper og familier:

Biestien Natursti som er merket fra gamle Helgøya skole, og som går over åsen på Helgøya. Plansjer og informasjon om bier, blomster og honning er satt ut langs stien.

Biplantehage Hagen hjemme utbedres fortløpende for å vise grupper hvilke planter som fungerer godt som pollineringsplanter.

Lise Godager Hansen & John Erik Hansen