top of page

Tjerne Gård

Bringebær

Tjerne gård er enda en av de ærverdige gårdene på Nes & Helgøya. På de sørvendte jordene som skråner ned til Mjøsa dyrker vi bringebær. Noen selges fersk, noen forvandles til saft og syltetøy. Ekte gode smaker, rett fra jord til bord.


Tjerne gård ligger 7 km fra Stavsjø og strekker seg ned til Mjøsa. Navnet på gården stammer fra det vakre tjernet som ligger midt på eiendommen. Gården har vært i familien Blakstads eie siden 1924, og drives i dag av Anne Cathrine Blakstad, som er fjerde generasjon. Tjerne er en av Ringsaker største gårder, og her drives det tradisjonelt jordbruk med korn, kylling og skogbruk. Vår kyllingproduksjon er økologisk og godkjent av Dyrevernmerket. I sommerhalvåret får kyllingene gå ute i det fri.


I 2005 startet vi opp med bringebær, og siden 2011 har vi også laget bringebærsaft og bringebærsyltetøy. Bringebærsaften lages ved kaldpressing, som bevarer den friske og gode smaken. Bringebærsyltetøyet er etter mors oppskrift, slik hun lærte å lage syltetøy av sin mormor. Saft og syltetøy selges i gårdsbutikken til Knut Braastad på Aske Nordre og hos andre lokalmatutsalg i området.

Kontaktinfo:

Anne Cathrine Blakstad

Tlf. 977 31 341

Epost: ablakstad@tjerne.no

bottom of page