top of page
7 sveinhaug bredde.JPG

SVEINHAUG GÅRD

På Sveinhaug tar vi imot besøkende under åpne søndager i juli. Vi har hagehistoriske vandringer i den nyrestaurerte 1850-tallshagen, salg av økologiske grønnsaker fra markedshagen og pop-up restaurant i Godværskafeen. Sveinhaug har mottatt Olavsrosa, Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen og Ringsaker kommunes kulturpris for restaurerings- og formidlingsarbeidet.

Kontakt:

Ingeborg Sørheim, Sveinhaug gård, Åshøgdvegen 606, 2360 Rudshøgda

Mobil: +47 909 38045

ingeborg@sveinhauggard.no

www.sveinhauggard.no

  • Black Facebook Icon
  • Svart Instagram Ikon
7 chicas.PNG
7 historisk hage.jpeg
7 gruppe.jpeg

Åpne søndager i juli:

Sommeren 2021 holder vi åpent alle søndager i juli med slik tilbud:
 

Kl. 12.00:               Hagehistorisk vandring med eier og driver Ingeborg.
                              Inngang kr 125,- per person.
Kl. 12.00 – 16.00:  Pop-up restaurant i Godværskafeen i regi av våre dyktige kjøkkensjef-venner.
                              Følg med på hvem som popper opp på Facebook og Instagram.

Kl. 12.00 – 16.00:  Salg av kortreiste, økologiske grønnsaker fra vår markedshage.

 

Den historiske hagen

Sveinhaug har en mer enn tusenårig historie, men dagens anlegg ble bygget i 1850 som en lystgård/ sommervilla. Hovedbygningen har gjennomgått en antikvarisk restaurering og nå er også hagen tilbakeført. Det blir hagehistoriske vandringer under våre åpne søndager i juli. Vi tar imot grupper etter avtale. Ingeborg på Sveinhaug er kunsthistoriker og underviser i hagehistorie. Hun forteller om restaureringsprosessen og setter hagen inn i en større, kulturhistorisk sammenheng.
Inngang kr 125,-.

 

Markedshagen

Sveinhaug drives økologisk med korn og gras, og har vært Debiogodkjent siden 2003. I markedshagen dyrker vi historiske grønnsakssorter, tradisjonssorter av frukt og bær, snittblomster og urter. Vi leverer hovedsakelig til restauranter, men har også salg fra gården under våre åpne søndager i juli.   

 

Venne- og familiehelger

Vi leier ut hus og anlegg til alle slags anledninger som fortjener en ekstra vakker ramme. Hovedbygningen kan leies fredag til søndag for grupper på inntil 10 personer. Vi leier også ut det unike, rustikke seterfjøset vårt i Ringsakerfjellet, med åtte senger på bås og langbord til mange. 

 

 

bottom of page