SVEINHAUG GÅRD

I Godværskafeen serverer vi smaksrike, rustikke retter med mye grønt fra vår økologiske kjøkkenhage. Hagebutikken er spesielt for den historiske og økologiske hagen, og i galleriet viser vi kuraterte samtidskunstutstillinger. Sommersesongen avsluttes med vårt store Hagehistorisk marked.
 

I hovedbygningen tar vi imot grupper på bestilling hele året, til lunsj, middag og overnatting. Sveinhaug har mottatt Olavsrosa, Den Nasjonal Kulturlandskapsprisen og Ringsaker kommunes kulturpris.

Kontakt:

Ingeborg Sørheim, Sveinhaug gård, Åshøgdvegen 606, 2360 Rudshøgda

Mobil: +47 909 38045

ingeborg@sveinhauggard.no

www.sveinhauggard.no

  • Black Facebook Icon
  • Svart Instagram Ikon

I Godværskafeen serverer vi smaksrike, rustikke retter du ikke får andre steder. Vi bruker grillen jevnlig, henter det grønne fra vår egne økologiske kjøkkenhage, og holder oss med surdeigsbakst, lokale fruktdrikker, håndverksøl, økologisk vin og kortreiste drinker. I tillegg har du hagens beste sol- og utsiktsplass.

 

I kjøkkenhagen dyrker vi gamle sorter av salater, beter og gulrøtter i flotte farger, asparges, sukkererter og bønner, pastinakk og selleri, svartkål og grønnkål, jordskokk og potet. Vi har tradisjonssorter av frukt og bær, og tjue sorter rabarbra som vi høster fra tidlig om våren. Alt dette gir en fantastisk rikdom i smak, struktur og farge, og vi bruker derfor mye grønt i rettene våre, både ute i Godværskafeen, og inne i stuene.

 

Hagebutikken vår er spesielt for de de historiske og økologiske hagene. Vi selger vakkert og varig håndverktøy, historiske planter, økologiske frø og driftsmidler, hageantikviteter og -vintage. Vi har varer fra lokale produsenter, og år om annet rekker vi også å få noen egne produkter på glass og flaske.

 

Galleriet holder åpent fra juni til september, med en stor, årlig utstilling. Her vises kunst på høyt, nasjonalt nivå, med en tematisk eller geografisk forankring til Mjøsområdet. I tilknytning til utstillingen holdes omvisninger, workshops og kunstnersamtaler. Omvisning også for grupper på bestilling. Galleriet drives i samarbeid med kuratorgruppen Kunstscene Mjøsa. Kafé og butikk.

 

Hagehistorisk marked, landets vakreste og mest interessante hagemarked, er et nisjemarked for varer og tjenester som passer i historiske hager. Det arrangeres den første helgen i september hvert år. Mer enn tretti utstillere, foredragsholdere og spesialister, og hundrevis av besøkende kommer til Sveinhaug denne helgen. 

Kontakt info
På Nes & Helgøya - Midt i Mjøsa, kan du bestille guide, få tips om dagsturer, og høre hva som skjer.
Renee Dekker - Infoteket
0047 47 16 59 13

Ved spørsmål om nettverket Midt i Mjøsa, vennligst ta kontakt med:

Edel Urstad - Styreleder & idéhaver
0047 91 54 58 43