TJERNE GÅRD

Tjerne gård er enda en av de ærverdige gårdene på Nes & Helgøya. På de sørvendte jordene som skråner ned til Mjøsa dyrker vi bringebær. Noen selges fersk, noen forvandles til saft og syltetøy. Ekte gode smaker, rett fra jord til bord.

Kontakt:
Anne-Cathrine Blakstad
tlf. 97731341
e-post: ablakstad@tjerne.no

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Tjerne gård ligger i Gaupen, 7 km fra Stavsjø, og strekker seg ned til Mjøsa. Navnet på gården stammer fra det vakre tjernet som ligger midt på eiendommen. Her drives det tradisjonelt jordbruk, med kylling-, korn og skogproduksjon. I 2005 startet vi opp med bringebær. Gården drives av Ann Kristin og Leiv Blakstad, som er tredje generasjons eiere.

Bringebær er rike på antioksidanter, blant annet vitamin C og vitamin E. De er kalorifattige, og inneholder kalium, magnesium og kalsium, samt folat og jern. Bærene gjennomgår en nøye kontroll for å sikre at produktet som leveres er et høykvalitetsprodukt. Bringebær er deilige som dessert, de kan røres til syltetøy eller saftes. Bærene kan fryses hele, og er flotte å pynte kaker med.

I sesongen selger vi nyplukket bær direkte fra gården. Vinteren 2011 startet vi produksjon av syltetøy og saft, som selges bl.a. i gårdsbutikken til Knut Braastad på Aske Nordre, i Infoteket i Tingnes og hos Matfatet i Brumunddal. For bestilling av bær eller annen informasjon ta kontakt med oss.